Stylový koncept Mazda Koeru představen, údajně jde o předobraz nové CX-7

Před delší dobou Mazda oznámila, že na nadcházejícím frankfurtském autosalonu bude hlavní hvězdou zcela nový koncept Koeru, který bude předobrazem nového modelu v segmentu SUV-kupé. A právě dneska okolo 14:00 hodiny shodila Mazda plachtu ze zmíněné studie a zároveň odhalila veškeré informace.
Koeru znamená v japonštině „větší než“ nebo „jít dál“ a dle prvotních poznatků jde o předzvěst nové generace Mazdy CX-7, což znamená, že plánovaná CX-7 už nebude jen obyčejné SUV. Koncept Koeru má na délku 4600 mm, na šířku 1900 mm a na výšku 1500 mm, dle těchto údajů jde spíše o menší crossover než řádné SUV, a to prohlásila i samotná automobilka. Přesto prý poskytne pohodlí pro pět osob a jezdí na obrovských 21palcových litých kolech s pneumatikami o rozměru 265/45 R21.

Pochopitelně vzhled studie Koeru vychází z designového směru Kodo – Soul of Motion, přesněji přední partie vyčnívají díky dominantní chromové mřížce v kombinaci s úzkými světlomety, které navazují na masku. Zadek je též pohledný díky elegantním lampám a dvěma koncovkám výfuku, ale některým jedincům zadek připomíná Infiniti QX70. K nepřehlédnutí jsou také oplastované podběhy kol, svažující se střecha a nízká světlá výška.
Bohužel nebyly poskytnuty žádné technické parametry, ale pod kapotou se určitě nachází nějaká motorizace s technologiemi Skyactiv. Každopádně, v interiéru se nachází nová generace systému MZD Connect, který bude kompatibilní s plno příslušenstvím a navíc bude dbát především na bezpečnost, aby nevyrušoval řidiče během řízení. Prozatím nepadly žádné zmínky o sériové výrobě, ale věřím tomu, že Mazda pošle tuhle studii do sériové výroby. A pokud ne, tak její design spatříme na nových modelech japonské značky.
Zdroj: Mazda

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *