Vylepšená Mazda 6 se představí na autosalonu v LA, hlavním lákadlem bude staronový motor

Velkolepý autosalon v Tokiu, na kterém se představily úchvatné koncepty KaiVision Coupe či omlazená MX-5, máme již za sebou.
Ovšem letošní rok ještě nekončí, a proto dalším autosalonem v pořadí je ten losangeleský. I pro něj si Mazda připravila slušné překvapení, neboť chce na něm představit řádně vylepšený model 6. Nepůjde jen o vizuální změny, ale také o technické.

Na výše zmíněné auto show bude k vidění Mazda 6 pouze v provedení sedan, neboť kombi se neprodává na americkém trhu. Omlazená Mazda 6 bude uvedena především jako elegantní model se svěžím designem, pochopitelně vycházející z nové CX-5, více prémiovými prvky a hlavně s novými technologiemi.
Dosud nejsilnějším motorem u modelové řady 6 je 2,5litrový atmosférický čtyřválec Skyactiv-G se systémem pro deaktivaci válců (v případě potřeby „vypne“ dva válce a snižuje tak spotřebu paliva). Jenomže inovovaná Mazda 6 má dostat pod kapotu známý 2,5litrový benzínový přeplňovaný čtyřválec Skyactiv-G, který debutoval v modelu CX-9. Prozatím se tento motor bude nabízet výhradně v Severní Americe. Jestli se dočká také Evropa a další kontinenty, ukáže čas.
Při pohledu na teaser, zobrazující novou podobu Mazdy 6, nelze přehlédnout inspirace nedávno představenou CX-5 a samozřejmě i některými koncepty. Co se týče kabiny, nově bude k dispozici japonské dřevo, ze kterého se vyrábí i hudební nástroje nebo nábytek. Celkově tak nabídne větší elegantnost i krok blíže k prémiovým modelům.
Vylepšení se dočkal i pokročilý bezpečnostní systém i-ACTIVSENSE, který pomáhá řidičovi hlídat potenciální rizika a zároveň zabraňuje střetům či rozsahu škod na majetku nebo zdraví. Mazda Radar Cruise Control (MRCC) může nově vozidlo zcela zastavit a následně jej i rozjet, pokud neidentifikuje před sebou překážku. Příjemným bonusem je také 360° kamera.
Krom inovované Mazdy 6 se představí na stánku Mazdy v Los Angeles i nádherný koncept Vision Coupe, studie RT24-P a MX-5 „Halfie“. Tisková konference proběhne 29. listopadu v 19:30 (středoevropského času) a lze ji sledovat živě. Veřejnost pak bude moct stánek Mazdy navštívit během prvních deseti prosincových dnů. Zatím se jedná o novinky pro americký trh, ale věřím, že brzy se rozšíří i na ostatní světadíly.

Zdroj: Mazda

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *