Mazda na autosalonu IAA 2015 – fotoreport

Právě dnes se zavírají brány mezinárodního autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, který se tu letos konal již po šedesáté šesté. Bohužel osobně jsem neměl možnost zavítat na letošní ročník oblíbené auto show, ale to není případ našeho fanouška a čtenáře, Honzy Metličky, který nelenil a vydal se do Německa, pochopitelně zejména na stánek Mazdy.
Sledujete-li pravidelně náš informační blog, nemohlo vám uniknout, že hlavní hvězdou na stánku Mazdy byl stylový koncept crossoveru pod názvem Koeru. Podle posledních zpráv se z něj vyklube v sériové výrobě nová generace CX-7. Krom této studie bylo možné u Mazdy obdivovat i kompletní portfolio japonské automobilky.

Návštěvníky autosalonu velmi zaujala ale také CX-3 a nová generace oblíbené MX-5, do které se posadil i náš čtenář Honza a pochopitelně mi sdělil statické dojmy. Čtvrtá generace MX-5, pod označením ND, má prý super zpracování v interiéru a už po usednutí se dostaví pocit solidní motokáry.
Chválu si zaslouží také samotné řazení, jež je přesné a příjemně tuhé. Střechu lze stáhnout i natáhnout bez potíží jednou rukou, navíc má centrální systém a je pěkně lehká. Navigace, hudba a další funkce infotainmentu se ovládá pomocí ovladače u loketní opěrky. Bohužel lidé s delšíma rukama budou mít problém s ovládáním kvůli Cup holderům mezi sedačkami na loketní opěrce, ale dají se vyjmout. A na závěr nejdůležitější zpráva – Honza měří 197 cm a i s nataženou střechou má nad hlavou ještě rezervu asi 5-10 cm.
Bohužel nepotvrdily se domněnky, které tvrdily, že se letos ve Frankfurtu představí koncept sportovní Mazdy 3 MPS. Tak snad v Ženevě! Nicméně, rád bych poděkoval Honzovi, resp. MT-studio, za zaslané fotografie i poskytnuté informace.

Jiří Diviš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *